Norgestoppen

Hvordan få jobb

Er du på jakt etter jobb? Her er noen tips for deg som er arbeidsledig eller som ønsker en ny og bedre jobb (og kanskje høyere lønn). Finn arbeid eller en ekstra inntekt med våre tips om jobbsøking!

jobb, arbeid, arbeidsledig, jobbsøking, lønn

Les om hvordan du kan gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet, og alternative måter å tenke på når man søker jobb. En jobbmulighet er mer enn det som finnes av utlyste stillinger til enhver tid!

Tradisjonell fremgangsmåte for å finne seg en jobb:

  1. Utdanning og kurs. Alle forstår at man må ha kvalifikasjoner for å få seg en jobb. Selv i de enkleste jobbene er det en fordel med kvalifikasjoner. Arbeidspraksis og ansinitet i samme bransje er selvfølgelig et pluss også, men ett sted må man jo begynne.
  2. Søke jobb. Etter endt utdanning er det ut på arbeidmarkedet for å konkurrere med andre arbeidssøkere. Jakten etter arbeid starter som regel på internett. Det første mange gjør når de skal finne seg en jobb, er å søke etter ledige stillinger på nett. Kanskje finner man en aktuell stilling man er kvalifisert for, eller man finner en jobb hvor det er anledning til å få opplæring i arbeidet. Mange søker også etter jobb ved å kontakter et bemanningsbyrå, som hjelper arbeidstakeren å finne en aktuell stilling, enten på fulltid, deltid, som fast ansatt, konsulent eller vikar.
  3. Skrive CV. Når man har funnet en stilling som er aktuell, er det på tide å sette igang med å skrive en CV, og sende ut denne til aktuelle arbeidsgivere. Deretter er det bare å vente, og å håpe på et positivt svar.
  4. Karriere. Når man først har fått seg en jobb, er det kanskje muligheter for å klatre i stillingene, og å få en bedre betalt jobb.

Dette er den tradisjonelle måten å tenke på jobb. Man tar først en utdanning, og deretter begynner jakten etter en jobb man er kvalifisert på i arbeidsmarkedet. Så får man bare håpe på at det er noen der ute som er villig til å ansette personen med akkurat dine ferdigheter, kvalifikasjoner, og personlige egenskaper. Det går ikke alltid slik man har tenkt.

Ikke alltid like lett å finne jobb

Noen ender opp med å søke jobb flere år etter at de er ferdig utdannet. Samtidig som de søker på nye jobber tar de ekstra kurs og utdanning for å pynte på CV'en. I mellomtiden løper rentene og krav om nedbetaling på studielån, og den økonomiske situasjonen blir ikke helt som forespeilet.

Hvis man ikke finner en jobb på den "vanlige måten", må man kanskje begynne å tenke alternativt. En jobbmulighet kan med andre ord være mer enn det som finnes av utlyste stillinger til enhver tid.

Hva er en jobbmulighet?

Det første du må gjøre for å få en jobb, er å begynne å se etter jobbmuligheter. Enhver situasjon der du kan tjene penger kan vurderes som en jobbmulighet.

Vinne penger på spill i stedet for å jobbe (ikke en jobbmulighet)

Det å satse penger på spill er ikke en jobbmulighet. Du kan være heldig å vinne, men du kan ikke bruke dine evner, ferdigheter eller egen innsats til å bestemme hvor mye penger du tjener, om du i det hele tatt kommer til å vinne penger.

Kvalifikasjoner som gjør deg attraktiv på jobbmarkedet

Det er ikke vanskelig å finne en jobb dersom man har kvalifikasjoner som jobbmarkedet etterspør. Hvis du har utdanning, kurs og referanser som er attraktive på jobbmarkedet, vil det være lettere å finne arbeid.

"D.I.Y.-jobb" / Lag din egen jobb

Det er også mulig å begynne å arbeide uten en arbeidsgiver. Man skal huske på at mange jobbmuligheter ikke behøver å være beskrevet i en stillingsannonse. Kan du produsere noe av verdi og som andre er villige til å betale penger for? Kan du gjøre det på egenhånd, eller uten hjelp fra en arbeidsgiver? Da har du en potensiell inntekt akkurat der! Det kan være din fremtidige jobb.

Konsulenttjenester, vikar, partner...

Du trenger ikke bli fast ansatt for å tjene penger hos en arbeidsgiver. Mange jobber kan utføres som innleid konsulent, som vikar, eller partner. Det finnes flere ansettelsesbyråer som leier ut arbeidskraft som du kan kontakte.

Tjene penger på nett

Det finnes mange muligheter for den som ønsker å tjene penger på nett. Vi har laget en oversikt over mange populære ting man kan gjøre for å jobbe hjemmefra og tjene penger på internett.

Få en jobb på 1-2-3

Dersom du ikke får jobb, og du virkelig trenger en inntekt, er jobben din å finne deg en jobb. Det nytter ikke å gå å vente på å finne den rette jobben. Det nytter ikke å håpe på at det snart kommer en stillingsannonse som du er kvalifisert for, og som ingen andre er bedre kvalifisert for enn deg.

Hvis du ikke har jobb, og du må ha penger nå, er det bare noen få alternativer. Sosialtrygd eller ut å finne jobb. Førstnevnte alternativ gir deg knapt råd til mat og husleie. Det er derfor bedre i de fleste tilfeller å gjøre en god innsats i å finne en jobbmulighet.

Hvis det ikke finnes en jobbmulighet på det ordinære markedet, har du kanskje lyst til å prøve å starte en bedrift eller gjøre noe annet som du kan tjene penger på. Det finnes alternativer for den som ønsker å tjene en ekstra inntekt hjemmefra, og det finnes alternativer for den som ønsker å tjene mye penger.

Husk at dine jobbmuligheter ikke begrenser seg til det som finnes av utlyste stillinger til enhver tid.

Hvordan tjene penger på nett

Hvordan tjene penger på internett: Få egne inntekter!

Mange fantastiske muligheter finnes for den som ønsker å tjene egne penger hjemmefra via internett, men få vet hvordan eller hvor man skal begynne. Her finner du en oversikt over de beste måter å skape en inntekt på via internett.

Jobbe hjemme og tjene online

Jobbe hjemmefra og tjene penger på nett

Her er en liste med 100 forslag til hvordan man kan tjene penger på nett, ved å jobbe hjemmefra og ellers andre muligheter du kan benytte deg av i Norge. Få en ekstra inntekt eller finn en helt ny jobb med disse tipsene.

Hvordan skrive CV

Hvordan skrive CV

Mange som søker jobb starter med å søke etter hvordan man skriver en god CV. Og det er kanskje ikke så dumt. Her er noen tips om jobbsøking og CV-maler.

Utvikle og drive nettbutikk

Nettbutikk: Utvikle, starte og drive butikk på nett

Skal du starte nettbutikk? Her er noen tips til det å drive og utvikle nettbutikk, såvel som anbefalte nettsider og linker du kan bruke når du skal starte opp din butikk på nett.

Cookies kan bli benyttet for å forbedre opplevelsen av nettstedet. Opphavsrett EU / Malta. Innhold må ikke kopieres uten tillatelse. Siste besøk: Oslo, Bergen, Stavanger, Valletta, Trondheim, Bodø, Larvik, Nicosia, Tønsberg, Porsgrunn, Skien, Sandnes, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Kristiansand, Haugesund, Hamar, Halden Sidekart