Norgestoppen

Hvordan lukeparkere en bil

Å parkere en bil er slett ikke alltid like lett, i hvert fall ikke for alle. Øvelse gjør mester, men her er noen tips som gjør det lettere å parkere, enten det er lukeparkering, parkering i garasje eller andre steder.

parkering, parkere bil, lukeparkering, hvordan

Mange er håpløse til å parkere bilen. Det er ikke vanskelig å gjøre det riktig, men likevel er det noen som ikke får det til. Her skal vi se på noen elementære feil folk gjør når de parkerer, såvel som noen helt enkle triks som hjelper deg å bli en mester på både lukeparkering og vanlig parkering på parkeringsplasser.

Det å parkere en bil er en viktig ferdighet for alle som kjører bil.

Før vi skal se på hvordan man kan lukeparkere og parkere en bil på alle andre måter, la oss ta en titt på hvordan det ikke skal gjøres.

Hvordan ikke lukeparkere en bil

Kunsten å sette fra seg en bil er imidlertid ikke noe alle bilførere behersker.

Søk etter "parking" på YouTube så får du også se hvordan det ikke skal gjøres. Så til hvordan man faktisk skal parkere en bil.

Hvordan parkere bilen riktig i luken

Den enkleste parkeringen er å sette fra seg en bil ved å kjøre den rett inn i en luke, og kjøre ut igjen uten å rygge gjennom den samme luken. Det er noe alle bilførere burde kunne, og ikke noe som trenger å omtales videre her.

Vi starter med den enkleste parkeringen som krever at man rygger bilen, er å rygge inn i en luke på en parkeringsplass. Dette er ikke så vanskelig når man har lært det, og videoen her viser akkurat hvordan du skal rygge og parkere bilen på parkeringsplasser:

Når du har lært dette, er det bare en parkering som gjenstår, og som alle burde kunne, dette er lukeparkering.

Lukeparkering 101

Lukeparkering er den vanskeligste parkeringen, og den parkeringen mange frykter mest. Når du behersker det er det likevel like lett som alt annet. Med en gang du har lært det, er det et ikke-problem.

Slik foretar du en lukeparkering:

  • Finn en luke som er i kjøreretningen (fordel, men ikke påbudt).
  • Luken må være stor nok til bilen din, helst omkring 150% av bilens lengde.
  • Kjør bilen parallelt til bilen foran luken der du skal parkere.
  • Sett i revers.
  • Legg over så mye til høyre som mulig.
  • Rygg (sakte) til bilen har en vinkel på ca. 45 grader i forhold til veien, og rett opp rattet.
  • Rygg inn i luka, nesten helt inn og legg rattet over til venstre mot slutten av ryggingen.
  • Pass hele tiden på at du ikke treffer andre biler eller annet foran eller bak når du rygger!

Når du har parkert i en luke, er den andre utfordringen å komme ut igjen. Kanskje har andre biler parkert foran og bak deg, og luken er mindre nå som du skal ut enn hva den var når du parkerte. Søk etter videoer på YouTube som viser hvordan du kan komme deg ut av en hvilken som helst luke.

Husk dette når du parkerer!

Før du forlater bilen, er det viktig å huske at du har låst bilen og at verdigjenstander ikke ligger synlig i bilen. En annen selvfølgelig ting som ikke alle husker på er håndbrekk, eller å sette den i gir. Hvis du glemmer dette, kan det gå riktig galt:

Nå kan du å parkere bil! Forstår du dette, og i tillegg behersker det som har blitt omtalt her, kan du alt som du må kunne for å parkere bilen. Det er virkelig ikke vanskelig, og det er ingen grunn til å ikke lære seg dette dersom du har førerkortet og kjører bil på veiene. Det er enkelt å parkere bilen, men man må øve noen ganger for å bli flink.

Kjenner du noen som ikke kan å parkere bilen sin? Send de linken til denne siden, så lærer de alt de må vite for å klare å parkere bilen perfekt neste gang!

Brette t-skjorte (smart triks)

Hvordan brette en t-skjorte (på 3 sekunder)

Her er en rask måte å brette t-skjorter og andre skjorter raskt og enkelt (når du lærer deg teknikken). I løpet av livet kommer denne ferdigheten til å spare deg for mye tid!

Knyt skoene dine slik

Du knyter skoene dine feil!

Er det en ting vi alle lærer som barn, så er det å knyte skoene dine. Med mindre du har fortsatt med borrelås-sko helt siden barnehagen. Problemet er bare at nesten alle knyter skoene sine feil.

Hvordan slutte (med alt)

Hvordan slutte (med det meste)

Er du avhengig eller har en uvane du ønsker å kvitte deg med? Tenk om det var en enkel måte å slutte med alt det du ikke ville gjøre.

Hvordan få kjæreste

Hvordan få kjæreste

Vil du ha kjæreste eller ønsker du å finne svar på hvordan man lykkes med dating? Da er dette nødvendig lesestoff for deg!

Hvordan tjene penger
Cookies kan bli benyttet for å forbedre opplevelsen av nettstedet. Opphavsrett EU / Malta. Innhold må ikke kopieres uten tillatelse. Siste besøk: Oslo, Bergen, Stavanger, Valletta, Trondheim, Bodø, Larvik, Nicosia, Tønsberg, Porsgrunn, Skien, Sandnes, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Kristiansand, Haugesund, Hamar, Halden Sidekart