Norgestoppen

Hvordan lage sjokolade

Har du lyst til å vite hvordan du kan lage din egen sjokolade hjemme? Her får du oppskrif på deilig sjokolade. Velg selv om du vil lage den sunne eller usunne varianten!

sjokolade, lage, hvordan

Det finnes tre typer sjokolade:

  • Den vanlige og usunne (med masse kalorier)
  • Den sunnere varianten (med mindre av det usunne)
  • Den matematiske (lages ut av ingenting - se nerest)

Lage vanlig sjokolade

Vi skal først se på hvordan du lager vanlig sjokolade. Med vanlig sjokolade mener vi akkurat det du tror vi mener: Helt vanlig, usunn sjokolade, slik den finnes i butikkene. Eller faktisk er den kanskje litt sunnere fordi den ikke inneholder like mye av det usunne.

Den enkle måten å gjøre det på er å kjøpe en ferdig sjokoladeplate (kokesjokolade) på butikken. Så kan du smakstilsette den med ulike krydder og urter, og legge inn ting som peanøtter eller rosiner. Bruk små former når, og la de avkjøle seg før du setter de inn i kjøleskapet. Resultatet blir sjelden så bra de første gangene.

Det er lettere å lage sjokolade om du følger instruksjonene fra noen som virkelig kan det. Her er noen videoer som viser nøyaktig hvordan du skal lage 100% hjemmelaget sjokolade (dette tar lang tid, enklere forslag kommer etterpå):

Sunn og enkel sjokolade: Lag den selv hjemme!

Det er fullt mulig å lage sunn sjokolade. I korte trekk er hemmeligheten at du skal bruke mindre sukker og mel, og mer kakao, nøtter og andre sunne ingredienser.

Typiske ingredienser i sunn og hjemmelaget sjokolade er rå kokosolje, kakaopulver (rått helst), agavesirup og som smakstilsetning brukes litt (men ikke mye) salt. Forholdene kan du prøve deg frem til, men en enkel huskeregel er henholdsvis 10dl kokos - 5ss kakao - 2,5 ss agavesirup og 1,25 ts salt (enkelt å huske, du halverer bare i forhold til forrige ingrediens).

Igjen, vi vil anbefale at du ser hvordan mesterene gjør det når de lager sjokolade.

Slik lager du sunn sjokolade:

  • Lær deg å lage sjokolade hjemme med steg-for-steg oppskriftene til matblogger Elin Larsen, hun er virkelig flink og deler generøst sine beste oppskrifter og mattips med sine lesere!
  • Lag sunn sjokolade med deilige oppskrifter på AlleOppskrifter. Her finner du mange nydelige sjokoladeoppskrifter!
  • Sunn julesjokolade får du oppskrift på fra Klikk. Dette ser fristende ut!
  • Økologisk sjokolade - her finner du oppskrifter og du kan kjøpe ingredienser til å lage din egen sunne sjokolade.

Lage sjokoladekake?

Det finnes hundre forskjellige måter å lage sjokoladekake på. Det enkleste er å kjøpe ferdige blandinger på butikken, der man kun tilsetter vann, rører om og setter det i en form i oven. 20 minutter og ferdig!

Hvis du vil gjøre det mer avansert kan du blande ingrediensene selv. Du finner hundrevis av forskjellige og spennende oppskrifter på nett! Vi kunne lagt inn noen her, men det beste er å prøve seg frem så finner du ut hvilken oppskrift som du liker best til sjokoladekake.

Lag sjokoladekjeks hjemmefra

Det er mye man kan gjøre med sjokolade. Her er en video som viser deg hvordan du kan lage sjokoladekjeks hjemme:

Slik lager du sjokolade ut av ingenting

En italiensk matematiker har ved hjelp av sine matematikkunnskaper vist at det er fullt mulig å lage sjokolade, ut av ingenting! Se hvordan Mariano Tomatis lager sjokolade ved å ta en rute fra en sjokoladeplate uten at den blir borte:

Mmmmm... deilig sjokolade! De gode bitene er ment til å deles. Anbefal disse videoene til dine venner så kan dere dele på hverandres himmelske hjemmelagde sjokolade!

Åpne vinflaske med sko

Hvordan åpne en vinflaske (med en sko!)

Du har en flaske vin, men ingen vinopptrekker. Hva gjør du? Bruk en sko, og du kan få ut korka til en hvilken som helst vinflaske!

Hvordan tjene penger
Cookies kan bli benyttet for å forbedre opplevelsen av nettstedet. Opphavsrett EU / Malta. Innhold må ikke kopieres uten tillatelse. Siste besøk: Oslo, Bergen, Stavanger, Valletta, Trondheim, Bodø, Larvik, Nicosia, Tønsberg, Porsgrunn, Skien, Sandnes, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Kristiansand, Haugesund, Hamar, Halden Sidekart